برگزاری نشست هماندیشی دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی با رئیس و اعضای شورای فرهنگی دانشگاه علم و صنعت
نشست هم اندیشی به منظور استفاده از تجربیات و رسیدن به راهکارهای عملی در اجرای راهبردهای سند دانشگاه اسلامی با حضور دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی، رئیس و اعضای شورای فرهنگی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی بعد از ظهر روز دوشنبه 22 فروردین ماه 1401 در نشستی با حضور ریاست محترم دانشگاه علم و صنعت جناب آقای دکتر انبیاء و برخی اعضای شورای فرهنگی دانشگاه که به منظور هم اندیشی و استفاده از تجربیات و رسیدن به راهکارهای عملی در اجرای راهبردها برگزار گردید، حضور یافت.
در ابتدای این نشست، دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه علم و صنعت)، به تبیین برخی افتخارات دانشگاه علم و صنعت ایران و علت دریافت عنوان فیضیه دانشگاهها از سوی مقام معظم رهبری در وصف این دانشگاه پرداخت.
دکتر انبیاء با توضیح این مطلب که اساتید و مسئولان دانشگاه ما، همواره دغدغه و مطالبه اسلامی شدن دانشگاهها را داشته و دارند، گفت: در برنامه راهبردی پنجم دانشگاه علم و صنعت ایران، شیوههای اجرایی سند اسلامی شدن دانشگاه، تدوین شده و برای وزیر علوم نیز ارسال شده است. وی تاکید کرد: این علاقه دانشگاه علم و صنعت ایران است و ظرفیت آن نیز وجود دارد و ما میخواهیم مانند دانشگاه علم و صنعت ایران سایر فعالیتهای فرهنگی، در این موضوع نیز پیشتاز باشد.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین شاطری در خصوص مراحل تصویب سند دانشگاه اسلامی توضیحات مبسوطی ارایه کرد و افزود: سند دانشگاه اسلامی در بین اسناد کشور، اولین سند ملی در سطح آموزش عالی کشور است که در سال ۱۳۷۶ تصویب و ابلاغ شد و رویکردی ایرانی، اسلامی، انقلابی، دینی دارد و سال ۱۳۹۲ بازنگری شد.
وی گفت: وظیفه ما در ستاد، انجام و ایجاد مناسبات مقبول برای ایجاد مقبولیت لازم برای روسای دانشگاهها و کارگزاران علمی و انقلابی آموزش عالی کشور است، به گونهای که ابهامی در زمینه اینکه چه میخواهند، در ذهنشان باقی نماند و تنها به دنبال محقق کردن آن باشند.
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی در سخنان خود، وحدت حوزه و دانشگاه را تعامل فراگیر و همهجانبه در راهبری علمی که میتواند از منابع وحی و آموزههای دینی هم برای یافتن پارادایمهای علمی در تولید نظریههای علمی استفاده کند، تعریف و توصیف و افزود: ما به عنوان دبیرخانه و شورای سیاستگذار موظف هستیم شفافسازی، هموارسازی، متناسبسازی و ماموریتگرایی کردن هر یک از دانشگاهها را به اندازه اقتضائات و مقدرات و بر اساس فضیلتها و مزیتهای دانشگاهی انجام و دانشگاهها را به تحقق سیاستها، تشویق کنیم.
در بخش دیگری از نشست، دکتر سقزچی معاون خط مشی گذاری و راهبری دبیرخانه شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی با اشاره به اینکه همسوترین، نجیبترین و سازگارترین سازمانها، دانشگاهها هستند، گفت: دانشگاه باید باور کند که میشود رویکرد دین را در حوزه علم بیان کرد و دانشگاه موظف نیست فقط بحث علم را جلو ببرد بلکه باید دین هم جلو برده شود، وحدت حوزه و دانشگاه یعنی همسو شدن در راهبری دانشگاه.
وی افزود ما برای ادامه مسیر اگر 3 مسیر برای خود ترسیم کنیم کارهایمان جای خود را به درستی پیدا میکند. بهینهسازی، بومیسازی و تمدنسازی. این مسیر میتواند یک تبیینی از اسلامی شدن باشد که رویکرد ما بهینهسازی و بومیسازی و تمدنسازی اسلامی باشد. پارامترهای بومیسازی باید در مباحث معرفتی اضافه شود.
در ادامه این نشست، مهندس نقرهکار (مشاور فرهنگی رئیس دانشگاه)، به شرح اقدامات انجام شده در دانشگاه در راستای اجرای سند دانشگاه اسلامی و برنامهریزیهای انجام شده پرداخت.
در پایان هم برخی از حاضران در جلسه نیز به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در خصوص نحوه پیادهسازی و اجرایی نمودن «سند دانشگاه اسلامی» در دانشگاهها پرداختند.
نظر دهید